Hoe kan ik lid worden bij RV de Waal

Ben je een ervaren roeier?

Dan kun je meteen lid worden. We kijken in overleg met jou bij welke ploeg/trainingsgroep je kunt gaan deelnemen. Je behaalde roeivaardigheden uit het verleden nemen we mee zodat je gelijk de bevoegdheid hebt om in de bij jou passende boten te roeien.

Kijk voor meer informatie over het lidmaatschap op de pagina "Verenigingslid".
Schrijf je in via het online inschrijfformulier!

Heb je nog niet eerder geroeid?

Dan volg je eerst de basiscursus voor beginnende roeiers
Wil je graag kennismaken met de roeisport? Dan ben je bij RV De Waal van harte welkom!
Voor beginnende roeiers organiseren we een basiscursus waarbij je op een vast moment en met een vaste groep de beginselen van het roeien leert. Deze cursus duurt ongeveer zeven weken en is noodzakelijk om veilig en zelfstandig te kunnen roeien op de Spiegelwaal.

Hoe leer je roeien?

Tijdens de basiscursus krijg je twaalf praktijklessen in stabiele C-boten. Je roeit onder begeleiding van ervaren instructeurs van RV de Waal. Deze lessen worden zowel door de week als in het weekend gegeven. Zodra je een uitnodiging voor een cursusperiode hebt ontvangen kun je aangeven op welke momenten je beschikbaar bent. Vervolgens word je ingedeeld in een vast ploegje. De cursusperiode start met een algemene informatiebijeenkomst en twee introductielessen op de ergometer (roeimachine). Een gezellige afsluiting hoort er natuurlijk bij!

Wat kun je na afloop van de cursus?

Na afloop van de cursus heb je de competenties 'scullen 1' en 'sturen 1' behaald. Als je besluit om lid te worden van RV De Waal kun je met je ploeggenoten zelfstandig roeien in C-boten met een stuurman of -vrouw. Na afloop van de cursus is er begeleiding om nog beter te leren roeien en je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan skiffclinics om te leren roeien in een 1-persoons boot, of meedoen met leuke activiteiten zoals toertochten bij andere verenigingen.
Na deze proefperiode besluit je of je definitief lid wilt worden van de vereniging. Verdere informatie over het verenigingslidmaatschap vind je op de pagina "Verenigingslid".

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de beginnerscursus bedragen € 120,- per persoon.
Alle facturen voor cursussen en lidmaatschappen worden betaald via een doorlopende automatische incasso.
Na deze proefperiode besluit je of je definitief lid wilt worden van de vereniging. Verdere informatie over het verenigingslidmaatschap vind je op de pagina "Verenigingslid".

Aanmelden en informatie

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed begeleid wordt tijdens de cursus is er een maximum aan het aantal deelnemers. Wanneer je je als geïnteresseerde aanmeldt ontvang je te zijner tijd een uitnodiging om je op te geven voor de cursus.

Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Als je niet zeker weet of je je als beginner of als gevorderde moet aanmelden of als je andere vragen hebt, stuur dan een e-mail naar eitartsinimdanedel.[antispam].@rvdewaal.nl

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

SEP
30
Eemhead

Roei-activiteiten | Amersfoort

Tijdrace 5 km op de Eem Opgeven via het wedstrijdformulier

OKT
7
Moordregatta

Roei-activiteiten | Tilburg

Tijdrace over 6500 meter voor beginnende en ervaren ploegen Opgeven via het wedstrijdformulier

OKT
21
Tromp Boatrace

Roei-activiteiten | Hilversum

Tijdrace over 5200 meter voor ervaren roeiers in gladde boten Opgeven via het wedstrijdformulier

OKT
22
Tromp Boatrace

Roei-activiteiten | Hilversum

Tijdrace over 5200 meter voor ervaren roeiers in gladde boten Opgeven via het wedstrijdformulier

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl