Lid worden bij RV de Waal

Ben je een ervaren roeier? Dan kun je meteen lid worden.
Schrijf je in via het online inschrijfformulier!

 

Heb je nog niet eerder geroeid?

Basiscursus voor beginnende roeiers

Wil je graag kennismaken met de roeisport? Dan ben je bij RV De Waal van harte welkom!
Voor beginnende roeiers organiseren we in het voorjaar en in het najaar een basiscursus voor circa 20 roeires per keer waarbij je op een vast moment en met een vaste ploeg de beginselen van het roeien leert. Deze cursus duurt circa 6 weken en is noodzakelijk om veilig en zelfstandig te kunnen roeien op de Spiegelwaal.

N.B. op dit moment hebben wij helaas een wachtlijst. Dit kan beteken dat je tot een jaar moet wachten voor je mee kan doen aan de beginnerscursus.

Hoe leer je roeien?

Tijdens de basiscursus krijg je tien praktijklessen in C-boten, onder begeleiding van ervaren coaches van RV De Waal. Deze lessen worden zowel door de week als op zaterdag- of zondagochtend gegeven. Zodra je een uitnodiging voor een cursusperiode hebt ontvangen kun je aangeven op welke momenten je beschikbaar bent. Vervolgens wordt je ingedeeld in een vast ploegje. De cursusperiode start met een algemene informatiebijeenkomst en tevens krijg je halverwege een theorie-avond over veilig sturen en het vaarreglement. Een gezellige afsluiting hoort er natuurlijk bij!

Wat kun je na afloop van de cursus?

Na afloop van de cursus heb je de competenties ‘scullen 1’ en ‘sturen 1’ behaald. Als je deze hebt en besluit om lid te worden van RV De Waal kun je met je ploeggenoten zelfstandig roeien in C-boten met een stuurman of -vrouw. Na afloop van de cursus is er begeleiding om nog beter te leren roeien en je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan skiffclinics om te leren roeien in een 1-persoons boot, of meedoen met leuke activiteiten zoals toertochten bij andere verenigingen.

Wat zijn de kosten?

Alle facturen voor cursusen en lidmaatschappen worden betaald via een doorlopende automatische incasso. Deze incasso vul je in bij de start van de beginnerscursus. De kosten voor de beginnerscursus bedragen € 100,- per persoon. Na deze proefperiode besluit je of je definitief lid wilt worden van de vereniging. Afhankelijk van het moment dat je lid wordt betaal je naar rato een deel van de jaarlijkse contributie van € 320,-. 

Aanmelden en informatie

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed begeleid wordt tijdens de cursus is er een maximum aan het aantal deelnemers. Wanneer je je als geïnteresseerde aanmeldt ontvang je te zijner tijd een uitnodiging om je op te geven voor de cursus.

Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Als je niet zeker weet of je je als beginner of als gevorderde moet aanmelden of als je andere vragen hebt, mail naar eitartsinimdanedel.[antispam].@rvdewaal.nl

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

JAN
26
Outdoor training

Overige activiteiten | 20:00 - 21:00 | deel 10 / 19 | RV de Waal

RV de Waal outdoor-training winter 2021/2022 Vorig jaar zijn we begonnen met een experiment voo...

FEB
2
Outdoor training

Overige activiteiten | 20:00 - 21:00 | deel 11 / 19 | RV de Waal

RV de Waal outdoor-training winter 2021/2022 Vorig jaar zijn we begonnen met een experiment voo...

FEB
5
Flexroeien

Roei-activiteiten | 13:00 - 15:00 | Spiegelwaal - RV de Waal

Iedereen kan zich via de agenda inschrijven voor flexroeien. Een leuke manier om elkaar te leren ...

FEB
9
Outdoor training

Overige activiteiten | 20:00 - 21:00 | deel 12 / 19 | RV de Waal

RV de Waal outdoor-training winter 2021/2022 Vorig jaar zijn we begonnen met een experiment voo...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl