Basiscursus

Heb je interesse en wil je graag kennismaken met de roeisport? Dan ben je bij RV de Waal van harte welkom!

Voor volwassen, beginnende roeiers organiseren we twee keer per jaar een Basiscursus waarbij je eens per week, op een vast moment en met een vaste ploeg, de beginselen van het roeien leert. Deze cursus duurt 10 weken en wordt in het voorjaar (april) en najaar (september) aangeboden. Deelname aan de cursus is verplicht voor onervaren nieuwe leden en noodzakelijk om veilig en zelfstandig te kunnen roeien op de Spiegelwaal.

Hoe leer je roeien?

Tijdens de Basiscursus krijg je tien praktijklessen in C-boten voor 4 personen (C4x+ of C4+) onder begeleiding van ervaren coaches van RV de Waal. Deze lessen worden gegeven op zaterdag- of zondagochtend en zodra je een uitnodiging voor een cursusperiode hebt ontvangen kan je aangeven op welke momenten je beschikbaar bent. Vervolgens wordt je ingedeeld in een ploeg van 4-6 roeiers. De cursusperiode start met een algemene informatie bijeenkomst en tevens krijg je halverwege een theorie-avond over veilig sturen en het vaarreglement.

Wat kan je na afloop van de cursus?

De cursus wordt afgesloten met een examen ‘Scullen 1’, ‘Boord 1’ en ‘Sturen 1’. Als je deze gehaald hebt en besluit om lid te worden van RV de Waal kan je met ploeggenoten zelfstandig roeien in C-boten met een stuurman. Na afloop van de cursus is er een begeleid traject om nog beter te leren roeien en je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan skiffclinics om te leren roeien in een 1-persoons boot, of aan andere leuke activiteiten en commissies.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de Beginnerscursus (inclusief Stuurcursus I) bedragen €100,- per persoon. Na deze proefperiode besluit je of je definitief lid wilt worden van de vereniging. Je betaalt dan geen entreebijdrage en betaalt vanaf dat moment de jaarlijkse contributie van €320,-.
LET OP: Op dit moment is er een wachtlijst voor beginnende roeiers. Voor de Beginnerscursus is de capaciteit beperkt omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed begeleid wordt tijdens, maar ook na afloop van de cursus.

Je kunt je wel inschrijven via het formulier, je ontvangt dan bericht dat je op de wachtlijst bent geplaatst en je ontvangt een uitnodiging voor de cursus zodra er plek is.

Twijfel je of je je als beginner of gevorderde in moet schrijven? Heb je andere vragen of wil je meer informatie? 

Voor vragen over het roeien zelf: neieor.[antispam].@rvdewaal.nl
Voor overige vragen: siraterces.[antispam].@rvdewaal.nl

 

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

JUL
9
Basis Roeien - afsluitende bijeenkomst AFGELAST

Roei-activiteiten | 19:30 - 21:30 | Spiegelwaal - RV de Waal

Afsluitende bijeenkomst met borrel startende roeiers voorjaarscursus2

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl