Basiscursus

Wil je graag kennismaken met de roeisport? Dan ben je bij RV De Waal van harte welkom!
Voor beginnende roeiers organiseren we in het voorjaar (april/mei/juni) een basiscursus waarbij je op een vast moment en met een vaste ploeg de beginselen van het roeien leert. Deze cursus duurt 6 weken en is noodzakelijk om veilig en zelfstandig te kunnen roeien op de Spiegelwaal.

Hoe leer je roeien?

Tijdens de basiscursus krijg je tien praktijklessen in C-boten, onder begeleiding van ervaren coaches van RV De Waal. Deze lessen worden zowel door de week als op zaterdag- of zondagochtend gegeven. Zodra je een uitnodiging voor een cursusperiode hebt ontvangen kun je aangeven op welke momenten je beschikbaar bent. De cursusperiode start met een algemene informatiebijeenkomst en tevens krijg je halverwege een theorie-avond over veilig sturen en het vaarreglement. Een gezellige afsluiting hoort er natuurlijk bij!

Wat kun je na afloop van de cursus?

Na afloop van de cursus heb je de competenties ‘scullen 1’ en ‘sturen 1’ behaald. Als je deze hebt en besluit om lid te worden van RV De Waal kun je met je ploeggenoten zelfstandig roeien in C-boten met een stuurman of -vrouw. Na afloop van de cursus is er begeleiding om nog beter te leren roeien en je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan skiffclinics om te leren roeien in een 1-persoons boot, of meedoen met leuke activiteiten zoals toertochten bij andere verenigingen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de beginnerscursus bedragen € 120,- per persoon.
De betaling van cursussen, contributies en andere facturen verloopt via een doorlopende automatische incasso.
Na de beginnerscursus besluit je of je definitief lid wilt worden van de vereniging. Verdere informatie over het verenigingslidmaatschap vind je op de pagina "Verenigingslid".

Aanmelden en informatie

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed begeleid wordt tijdens de cursus is er een maximum aan het aantal deelnemers. Wanneer je je als geïnteresseerde aanmeldt ontvang je te zijner tijd een uitnodiging om je op te geven voor de cursus.

N.B. op dit moment hebben wij helaas een wachtlijst. Dit kan beteken dat je tot een jaar moet wachten voor je mee kan doen aan de beginnerscursus.

Je kunt je aanmelden via dit formulier.
Als je niet zeker weet of je je als beginner of als gevorderde moet aanmelden of als je andere vragen hebt, mail naar siraterces.[antispam].@rvdewaal.nl of  eitartsinimdanedel.[antispam].@rvdewaal.nl

 

 

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
2
coach de coach

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Coachclinic van 1 dag voor coaches met al enige ervaring. Coaches kunnen meelopen met de (beid...

APR
2
professionele coaching voor meer ervaren roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

roeiclinic door professionele coach voor meer ervaren roeiers. De clinic duurt circa 2,5 uur en b...

APR
2
Weerribben Wieden Toertocht

Roei-activiteiten | 06:30 - 20:00 | Steenwijk

De tocht De tocht is 33 km lang. De smalle vaarten en kleine bruggetjes vereisen stuurmanskunst...

APR
5
Algemene Ledenvergadering (ALV)

Overige activiteiten | 19:45 - 22:30 | Loods RV de Waal

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl