Basiscursus

Wil je graag kennismaken met de roeisport? Dan ben je bij RV de Waal van harte welkom!
Voor beginnende roeiers organiseren we in het voorjaar en het najaar een basiscursus waarin je op een vast moment en met een vaste ploeg de beginselen van het roeien leert. Deze cursus is noodzakelijk om zelfstandig te kunnen roeien op de Spiegelwaal.

Hoe leer je roeien?

Tijdens de basiscursus krijg je twaalf praktijklessen in stabiele C-boten, onder begeleiding van ervaren instructeurs van RV de Waal. De cursusperiode start met twee avonden in het botenhuis waar je een aantal elementaire zaken oefent, zoals het tillen van de boot en je oefent de roeihaal op de ergometer (roeimachine). Tevens krijg je halverwege een theorie-avond over veilig sturen en het vaarreglement. Een gezellige afsluiting hoort er natuurlijk bij!

Wat kun je na afloop van de cursus?

Na afloop van de cursus heb je de competenties 'scullen 1' en 'sturen 1' behaald. Daarmee kun je met je ploeggenoten zelfstandig roeien in C-boten met stuurman of-vrouw. Na afloop van de cursus is er begeleiding om beter te leren roeien en je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan skiffclinics om te leren roeien in een 1-persoons boot, of meedoen met leuke activiteiten zoals toertochten bij andere verenigingen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de beginnerscursus bedragen € 120,- per persoon. De betaling van cursussen, contributies en andere facturen verloopt via een doorlopende automatische incasso.
Na de beginnerscursus besluit je of je lid wilt worden van de vereniging. Verdere informatie over het verenigingslidmaatschap vind je op de pagina "Verenigingslid".

Aanmelden en informatie

De voorjaarscursus duurt 8 weken en vindt plaats van eind maart t/m begin mei. Er zijn twee lessen per week, op dinsdag- of donderdagavond en op zaterdagmiddag. De najaarscursus heeft één les per week, op zaterdag- of zondagmiddag, en duurt elf weken. Deze cursus is van september t/m midden november. Wanneer je je als geïnteresseerde aanmeldt ontvang je zes weken voor aanvang van de cursus een uitnodiging om je op te geven.

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed begeleid wordt tijdens de cursus is er een maximum aan het aantal deelnemers. Dat betekent dat we je niet automatisch kunnen plaatsen. In dat geval word je vanzelf weer uitgenodigd voor de volgende cursus.

Je kunt je aanmelden via dit formulier.
Als je niet zeker weet of je je als beginner of als gevorderde moet aanmelden of als je andere vragen hebt, mail naar siraterces.[antispam].@rvdewaal.nl of  eitartsinimdanedel.[antispam].@rvdewaal.nl

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

JUN
29
Blauwe Bogentocht Zwolle

Roei-activiteiten | 09:00 - 18:00 | Zwolle

We varen ca. 28 km van de totaal 34 km lange Blauwe Bogentocht. Het eerste deel van de tocht gaat...

JUL
6
Flexroeien

Roei-activiteiten | 13:00 - 15:00 | RV de Waal

In principe is er om de twee weken gelegenheid om op zaterdagmiddag van 13:00-15:-00 met niet per...

JUL
15
Skiffen 1a (INSCHRIJFLIJST)

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Roei je ongeveer een jaar in C-materiaal en wil je een stapje verder. Ook deze zomer willen we me...

JUL
15
skiffen 1b (INSCHRIJFLIJST)

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Heb je een jaar of meer ervaring met roeien in een C1 (skiff 1a) en wil je de stap maken naar ski...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl