Basiscursus

Wil je graag kennismaken met de roeisport? Dan ben je bij RV de Waal van harte welkom!
Voor beginnende roeiers organiseren we in het voorjaar en het najaar een basiscursus waarin je op een vast moment en met een vaste ploeg de beginselen van het roeien leert. Deze cursus is noodzakelijk om zelfstandig te kunnen roeien op de Spiegelwaal.

Hoe leer je roeien?

Tijdens de basiscursus krijg je twaalf praktijklessen in stabiele C-boten, onder begeleiding van ervaren instructeurs van RV de Waal. De cursusperiode start met twee avonden in het botenhuis waar je een aantal elementaire zaken oefent, zoals het tillen van de boot en je oefent de roeihaal op de ergometer (roeimachine). Tevens krijg je halverwege een theorie-avond over veilig sturen en het vaarreglement. Een gezellige afsluiting hoort er natuurlijk bij!

Wat kun je na afloop van de cursus?

Na afloop van de cursus heb je de competenties 'scullen 1' en 'sturen 1' behaald. Daarmee kun je met je ploeggenoten zelfstandig roeien in C-boten met stuurman of-vrouw. Na afloop van de cursus is er begeleiding om beter te leren roeien en je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan skiffclinics om te leren roeien in een 1-persoons boot, of meedoen met leuke activiteiten zoals toertochten bij andere verenigingen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de beginnerscursus bedragen € 120,- per persoon. De betaling van cursussen, contributies en andere facturen verloopt via een doorlopende automatische incasso.
Na de beginnerscursus besluit je of je lid wilt worden van de vereniging. Verdere informatie over het verenigingslidmaatschap vind je op de pagina "Verenigingslid".

Aanmelden en informatie

De voorjaarscursus duurt 8 weken en vindt plaats van eind maart t/m begin mei. Er zijn twee lessen per week, op dinsdag- of donderdagavond en op zaterdagmiddag. De najaarscursus heeft één les per week, op zaterdag- of zondagmiddag, en duurt elf weken. Deze cursus is van september t/m midden november. Wanneer je je als geïnteresseerde aanmeldt ontvang je zes weken voor aanvang van de cursus een uitnodiging om je op te geven.

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed begeleid wordt tijdens de cursus is er een maximum aan het aantal deelnemers. Dat betekent dat we je niet automatisch kunnen plaatsen. In dat geval word je vanzelf weer uitgenodigd voor de volgende cursus.

Je kunt je aanmelden via dit formulier.
Als je niet zeker weet of je je als beginner of als gevorderde moet aanmelden of als je andere vragen hebt, mail naar siraterces.[antispam].@rvdewaal.nl of  eitartsinimdanedel.[antispam].@rvdewaal.nl

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

FEB
28
Thank the coach ''event'' 2024

Overige activiteiten | 20:00 | Sociëteit RV de Waal

Een gezellige, informele & ludieke avond voor alle (aspirant) coaches van RV de Waal, om iedereen...

MRT
1
Examens - ik ben klaar voor een examen

Roei-activiteiten

Geeft je coach aan dat je klaar bent voor een roeivaardigheids- of stuur examen of heb je zo hard...

MRT
1
Strippenkaartcoaching voor beginnende roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Als je beginnende roeier bent en zin hebt om zelf of met je ploeg in het voorjaar een volgende st...

MRT
6
Vind een ploeg / vind roeier voor je ploeg bijeenkomst

Roei-activiteiten | 20:00 - 21:30 | Sociëteit RV de Waal

Is je ploeg uit elkaar gevallen en/of lopen de ambities uiteen of wat dan ook; ben je op zoek naa...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl