RV de Waal helpt KiKaRow Rondje NL

Geplaatst op 02-03-2019  -  Categorie: Publiek nieuws

Roeivereniging de Waal zet zich in om het bijzondere initiatief KikaRow Rondje NL tot een succes te maken. 'The Vin', een zeeroeiboot met de KiKaroeiers, arriveert zaterdag 25 mei op de Spiegelwaal en vertrekt de volgende dag weer richting Arnhem. RV de Waal haalt de roeiers binnen en zorgt dat ze tijdens het verblijf in Lent in de watten worden gelegd.

De Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker met als doel de genezingskans te vergroten. Rondje NL wordt georganiseerd door KiKaRoW en is een 1.400 kilometer lange roeitocht langs 60 verenigingen door heel Nederland en op deze wijze €500.000,00 bij elkaar te roeien. De opbrengst is bestemd voor de LATER-studie in het Prinses Máxima Centrum, het nationale kinder-oncologisch centrum in Utrecht.

De start van deze roeitocht vindt plaats op 13 april a.s. bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf daar wordt er in veertien weekenden geroeid van roeivereniging naar roeivereniging.  Op 14 juli finisht de tocht bij Roeivereniging Viking in Utrecht.

Het bijzonderthe-vine van deze tocht is dat de boot mede bemenst wordt door ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s. Roeiverenigingen door het hele land gaan de deelnemers leren roeien onder begeleiding van zeer ervaren roeiers. Er zal geroeid worden in 'The Vin', een zeeroeiboot, yole de mer 35, met 1 stuurman/vrouw en 4 roeiers.

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

MRT
27
Coachcursus

Roei-activiteiten | 19:30 - 22:30 | Societeit

coachcursus door Stichting Roeicoach aan 10 van onze leden

APR
6
Clinic Coastal Rowing

Roei-activiteiten | 13:00 - 16:30 | Spiegelwaal - RV de Waal

Clinic coastal rowing Door Phocas en coastal rowing van de KNRB wordt een clinic coastal rowi...

APR
12
Buurt Bingo

Overige activiteiten | café Waalzicht

De buurtvereniging ''Oosterhoutse Dijk'' houdt een buurtbingo. Ook alle leden van RV de Waal zijn...

MEI
11
Toertocht 'de Ronde Hoep''

Roei-activiteiten | 08:00 - 20:00 | Amsterdam

Op zaterdag 11 mei a.s organiseren we, in samenwerking met roeivereniging Willem 3 te Amsterdam, ...