AFGELAST: Kom woensdag 18 maart naar het stadhuis

Geplaatst op 27-02-2020  -  Categorie: Publiek nieuws

Vanwege het corona-virus is het inspreken van 18 maart tot nader order uitgesteld. Iedereen die bij de voorzitter had aangegeven aanwezig te willen zijn wordt van harte bedankt voor zijn of haar aanmelding. Wij hopen zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend te kunnen maken.

Op die avond, van 19.00 tot 20.30 uur, behandelt een afvaardiging van de gemeenteraad met wethouder Vergunst het nieuwe bestemmingsplan 'Ruimte voor de Waal'. Wij hebben bij dit ontwerpplan een zienswijze ingediend en wij zullen ook om 19.00 uur in de gelegenheid worden gesteld onze zaak te bepleiten en vragen van de raadsleden beantwoorden. Kern van onze inbreng zal zijn dat in het bestemmingsplan clausules worden opgenomen voor het toestaan van een drijvende loods. Daarmee wordt voorkomen dat wij naderhand een nieuwe aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging moeten indienen dat ca. € 25.000 gaat kosten en dus een dure zaak is. De gemeenteraad die uiteindelijk het bestemmingsplan goedkeurt kan ons verzoek op sympathieke wijze inpassen in het nu liggende ontwerpplan. Uw komst en mogelijk na afloop uw duit in het zakje van uw ervaringen zullen raadsleden overtuigen van de noodzaak van de door ons gewenste aanpassing.  De zitting is in de Gebr. Van Lymborchzaal. De behandeling en vergadering vindt plaats onder leiding van de heer Tobias van Elferen, fractievoorzitter van D'66.

Er gaat ons geen de Waal te hoog. Maar feit is dat de hoge waterstand al enkele weken duurt en naar verwachting nog niet voorbij is. Dat impliceert dat het in- en uitstappen in de roeiboten nog even op de oude manier met de houten vlonders moet gebeuren. Het laat zien dat de watertoegang met wisselende waterstanden snel om een effectieve oplossing vraagt. De beste methode is via een drijvend botenhuis en zoals ieder van ons weet ligt die te dobberen achter de Weurtsluis. Met alle macht zullen wij ons belang en zeer redelijk verzoek op bestuurlijk Nijmegen overbrengen. De naam Ruimte Voor De Waal klopt al en had niet beter gekozen kunnen worden.

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
5
Weerribben marathon AFGELAST

Roei-activiteiten

APR
11
Hart van Holland marathon AFGELAST

Roei-activiteiten | van en naar Utrecht

roeimarathon (integraal en estafette) over 90 km

APR
16
instructie sturen2 AFGELAST

Roei-activiteiten | 19:30 - 21:30 | Societeit

Deze instructieavond is bedoeld voor mensen die Sturen 2 willen gaan halen. Op deze avond wordt u...

APR
18
Traianus Regatta

Roei-activiteiten | 09:00 - 17:00 | Spiegelwaal

Wedstrijd op de Spiegelwaal over 2km en 500 meter. Opgeven via wedstrijdformulier op de si...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl