2 blikken voor Carin

Geplaatst op 08-09-2022  -  Categorie: Publiek nieuws

2 Blikken voor Carin bij de 2022 World Rowing Masters Regatta van 7 tot met 11 september

whatsapp-image-2022-09-08-at-8-01-58-pm

De WR22MR is een grote internationale roeiwedstrijd met een paar duizend master roeiers en wel 1000 boten. Echt indrukwekkend zoveel boten bij elkaar. Uiteraard zijn ook zo'n beetje alle leveranciers van boten er en zijn de roeipakjes voor het uitkiezen. De wedstrijden zijn 1km en er wordt strak om de 3 minuten gestart in 8 banen naast elkaar gedurende 5 dagen.

Op dinsdag was het verkennen, sjouwen en opriggeren in de brandende hitte (een training op zich). Het terrein is aardig groot en er staan wel 100 botenwagens aan de ene kant en de botenstellingen aan de andere kant.

Woensdag dan eindelijk de 1e wedstrijd. Met Mandy van TOR in de WD4x. Voor de 3e keer gingen we met elkaar in de boot. Dit keer in een (gehuurde) nieuwe fluidesign, een Canadees merk, roeit echt lekker. De loting was wat ongunstig wisten we. De dames van Tromp zijn sterk en lagen ook in onze heat. We werden 2e in de heat (van 8) met de 7e tijd van de 88 boten in dit veld. Tromp ging er met blik vandoor met de 1e tijd. Wij waren echt super tevreden. Kop was er af.

8

Ook in de 8 werden we 2e in onze heat. In deze boot waren dames verzameld van de Amstel, de Hoop, Pampus, Daventria, Aengwirden, TOR en de RV de Waal.

Donderdag mocht ik 3 keer starten. In de WE4x en WD4+ met de dames van Tromp en tussendoor in de WC1x. Alle nummers waren in de middag dus dat was zo'n beetje van de ene boot in de andere  boot springen. Met 2 blikken in de  twee en met ruim de beste over all tijd werd het een topdag. Bij de uitreiking werd er nog wel even gecontroleerd of je wel echt de opgegeven persoon bent.  De wedstrijdkaart en kopie van je paspoort moet je altijd bij je hebben, ook als je het water op gaat.

Bij de skiffwedstrijd was ik al gewaarschuwd voor Sabine uit Berlijn. Deze dame won dan ook mijn heat. Ik was zeer tevreden met mijn 2e heatplek.
Nog een paar dagen strijden met nog 4 wedstrijden voor de boeg en dan is het feest weer voorbij.

Carin van Bunningen

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

FEB
11
Inloopuurtje bestuur

Overige activiteiten | Kantine RV de Waal

Filip aanwezig

FEB
12
Inloopuurtje bestuur

Overige activiteiten | Kantine RV de Waal

Ben aanwezig

FEB
12
Twentsche Winterwedstrijden

Roei-activiteiten | Hengelo

Wedstrijd over 4 km op het Twente kanaal voor glad en C-boten Opgave via het wedstrijdformulier...

MRT
1
Sturen 3

Roei-activiteiten | 19:30 - 21:00 | vergaderruimte

Voor iedereen die Sturen 2 heeft en meer wil weten over het reieln en zeilen op (nationale) wedst...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl