2Head, skiffHead en Oude IJsselrace

Geplaatst op 29-04-2019  -  Categorie: Publiek nieuws

2h-20190330-302hNa de grote nummers begin maart is de Amstel het laatste weekend van maart het terrein voor de kleine roeinummers voor een wedstrijd over 7,5 km van Ouderkerk naar de finish bij de Hoop in Amsterdam. Zaterdag de 2tjes, zondag de skiffs. Een prachtig gezicht zo’n zwerm kleine nummers op het water.ls we er dan toch zijn kunnen we net zo goed beide starten... Zaterdag in het zonnetje gekleed in onze roeipakjes weggestoven. Zwaar veld en helaas nog 16 seconden te langzaam door de bochten voor blik in ons DVD veld. 
Zondag in lange roeibroek en de Waal shirt trotseerden we de wekker, de apengeluiden vanuit Artis, de klotsbak bij de start, de stevige tegenwind, wat buitenbochten en een niet geplande tussenstop met de concurrentie. Voor we het wisten de laatste brug genomen en de finish bereikt. Kortom superleuk om mee te doen en tevreden met onze plekken bij de eerste 30%.

De smaak weer helemaal te pakken zijn we de dag voor Pasen vertrokken naar Doetinchem voor een race van 12 km over de Oude IJssel. Een wat kleinere en erg gezellige wedstrijd voor alleen 2tjes en skiffs. In de Reiger, een soepele zware houten boot van de Ank uit 1974, verkenden we het parcours van finish richting start. Absoluut geen straf in de stralende zon. Even vrolijk maar wel een stuk harder weer van start naar finish geroeid en beloond met blik in ons veld.

Verder aardige mensen, lekkere taart, leuke contacten met andere roeiers, relaxte sfeer…. Wie gaat er volgend jaar mee?

Foto: Leo de Keizer

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

NOV
27
Beatrix Winterrace

Roei-activiteiten | Eindhoven

Tijdrace over 6000 meter op het Eindhovens kanaal Voor ervaren en minder ervaren roeiers (C bot...

DEC
10
NKIR

Roei-activiteiten | Amsterdam

Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien ergometerwedstrijd over 2000 meter Opgeven via wed...

DEC
27
Midwinter Mixen

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Jij ook zo'n zin om na de kerst weer de boot in te duiken. Grijp je kans bij het midwintermixe...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl