En hoe kwam jij bij RV de Waal?

Geplaatst op 06-10-2021  -  Categorie: Publiek nieuws

Interview met Dien, lid van de vereniging sinds najaar 2020

Hoe ben je begonnen met roeien of in aanraking gekomen met de RV de Waal?

'Het was denk ik in 2018 dat ik in de trein zat om met mijn eetclubje naar Amsterdam te gaan. Het was vol in de trein en toevallig kwam ik naast Cor, die ik toen nog niet kende, te zitten. Wij waren gezellig met de meiden aan het kletsen en toen er even een pauze viel, vroeg Cor aan mij: "Volgens mij kom jij oorspronkelijk ook uit Amsterdam?"

"Dat klopt, ik ga een dagje naar mijn hometown en wat brengt jou vandaag naar Amsterdam?"

Cor zei: "Ik ga een boothuis uit de Amstel ophalen. Kijk, ik laat 'm je zien" en hop, daar verscheen de Ondine op z'n mobiel. "Is dat een huis?", vroeg ik. "Nou, daar zou ik ook wel in willen wonen."

"Nee, het is een botenhuis; daar komen boten in. Die wordt eigendom van RV de Waal. Ken je dat niet?"

"Nee."

"Dat is de roeiclub uit Nijmegen. Een mooie vereniging. Kom maar eens kijken, wie weet is het wat voor jou! Kom, ik zal de naam van de website even op een kaartje schrijven". Thuisgekomen deed ik het kaartje in een bak met allerhande andere kaartjes en besteedde er verder geen aandacht meer aan. Totdat ik een keer met een vriendin langs het vlot fietste en er een paar mensen met wat boten in de weer zag. Ik vroeg wie ze waren en wat ze precies aan het doen waren. "Wij zijn van RV de Waal, een roeivereniging. " Het zag er allemaal leuk en gezellig uit en thuisgekomen zocht ik toch maar dat kaartje weer eens op, want dit was natuurlijk de roeiclub waar Cor het in de trein over gehad had. Ik wilde bellen, maar vond geen telefoonnummer op de site. "Nou ja, laat maar", dacht ik. Totdat ik er nog een keer langsfietste en dacht "misschien moet ik ze toch maar een keer mailen", vooral toen ik zag dat je er een beginnerscursus voor 100 euro kon doen. Tien lessen voor maar 100 euro, daar kun je je geen buil aan vallen. Zo gezegd zo gedaan, maar geen antwoord op de mail. Na een tijdje nog maar een keer mailen. Weer geen antwoord; zou de club misschien opgeheven zijn? Maar uiteindelijk kwam er in juli 2020 dan de verlossende mail dat ik mee mocht doen met de beginnerscursus.

Wat vond je van de beginnerscursus?

ce15c9e3-de21-4c04-9c8b-6d3f37bcc6f0

In het begin snapte ik er geen snars van. Ik had van tevoren gedacht dat het een soort schuitje varen, theetje drinken was, maar het leek net een soort van kamp 1: "Stuurboord! Bakboord! Instappen gelijk. Nu!" Al die termen, kon dat niet wat minder strak en gedreven? "Ja kijk, als we dat niet allemaal precies tegelijk doen", legde coach Michiel me uit, "dan liggen we zo om." Daar zat wat in natuurlijk en ik stampte de begrippen in m'n hoofd, zei op een gegeven moment zelfs tegen mezelf: "instappen gelijk nu", als ik naar bed ging. Het bracht herinneringen naar boven van vroeger, zo rond het halen van m'n rijbewijs. Maar het lukte en het begon me steeds meer te bevallen.

Bij welk team zit je nu?

Het leukste! De waterwolven! En soms roei ik ook mee met Klaar voor de inzet, zulke fantastische mensen bij beide groepjes! En altijd op tijd he? Haha. Vooral nu we op de maandagavond weer een parel van een coach hebben, Dirk, gaan we weer met sprongen vooruit! Maar Michiel heeft voor ons de basis gelegd. "Trots!" Dat zei ik op een gegeven moment zelfs tegen mezelf op de fiets! Jammer dat hij niet zo vaak tijd meer voor ons heeft op de woensdagochtenden....

Wat zijn je ambities?

Over een half jaar skiffen 1b halen. Ik was zó blij met het halen van mijn skiffdiploma 1a na de goede voorbereiding door eerst Wim en daarna Paul en ook het examen zelf was een feestje met de altijd hulpvaardige Maria. Maar glad roeien, dat ga ik echt pas in de zomer proberen, hoor. Want reken maar dat dat in het begin koppetje duiken wordt!

Wat vind je van de club?

Heel gezellig, en zó fijn dat iedereen elkaar zo helpt en aardig is voor elkaar!

Wat zou er beter kunnen?

Er zou wat sneller en duidelijker gereageerd kunnen worden op mails en appjes, vooral bij nieuwe leden. En ook zou duidelijker aangegeven kunnen worden wie nou precies aanspreekpunt is voor wat. Maar verder: niets dan lof, ik heb het enorm naar m'n zin bij de club!'

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
2
coach de coach

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Coachclinic van 1 dag voor coaches met al enige ervaring. Coaches kunnen meelopen met de (beid...

APR
2
professionele coaching voor meer ervaren roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

roeiclinic door professionele coach voor meer ervaren roeiers. De clinic duurt circa 2,5 uur en b...

APR
2
Weerribben Wieden Toertocht

Roei-activiteiten | 06:30 - 20:00 | Steenwijk

De tocht De tocht is 33 km lang. De smalle vaarten en kleine bruggetjes vereisen stuurmanskunst...

APR
5
Algemene Ledenvergadering (ALV)

Overige activiteiten | 19:45 - 22:30 | Loods RV de Waal

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl