Gastroeien bij TOR

Geplaatst op 07-07-2022  -  Categorie: Publiek nieuws

Maaike, tot voor kort roeiend bij onze Dames 6, is afgelopen jaar verhuisd naar Helvoirt. Ze roeit nu bij TOR (Tilburgse Open Roeivereniging). 17 juni zou ze met enkele ploeggenoten hierheen komen om te gastroeien. Helaas kon dat niet doorgaan omdat de weg geasfalteerd werd en RV de Waal onbereikbaar was. Volgende keer beter. Maar gelukkig konden wij wel gastroeien in een 8 (!) op zaterdag 2 juli bij TOR. Dubbel feest omdat Karin van Sasburg die dag ook jarig was. Het is slechts een uurtje rijden naar Tilburg, maar als je daar aankomt voelt het alsof je in de jungle stapt, met uitzicht op de Beekse Bergen. Wat zijn de Brabantse bossen toch mooi! En dat zeg ik niet alleen omdat ik Brabander ben ! 

skull8-team

De skull 8 lag al in het water. Ons was nog op het hart gedrukt dat we boven de hoofden moesten tillen, zoals het hoort, en dat ze bij TOR erg streng zijn. Sowieso viel me op dat de boten goed schoongemaakt worden en ze spic en span in de stellingen liggen. Een perfecte loods aldus Maaike maar meer ruimte voor al die boten is welkom.  TOR is bezig met een sponsorcampagne om een nieuwe loods te realiseren. Wel grappig dat standaarden steeds worden verlegd. Wij zouden al heel blij zijn met zo’n loods en materiaal bij RV de Waal.

Vanuit het clubhuis kon je de boten zien wegvaren, het is een heel natuurlijke habitat. We kregen vanuit de vereniging een stuur mee. De skull 8 is een gladde boot, wel lekker stabiel met 8 vrouwen erin en een stuurtje. Het water daar is erg mooi, dan is het bij ons soms wel anders.

We hebben diverse oefeningen gedaan, van strijkhaal, tot stopjes van 2 naar 3, de steigerung en een opzetje. Dorien zat op slag en kreeg alle verhalen te horen over de club, wanneer er wedstrijden zijn en ook de omgeving werd niet vergeten inclusief restaurantjes. Danique vroeg nog of we nu ook echt veel sneller gingen, maar dat viel toch nog tegen, omdat je echt bij elkaar moet komen, je voelt wel echt de kracht van zo’n boot. Een geweldige boot om met minder ervaren roeiers in te roeien.

Maaike vertelde nog dat ze hier elke dag flexroeien en dat zij zelf was ingestroomd op de vrijdag clinic, voor de meer ervaren roeiers. Er wordt hier heel goed gelet op het rustig oprijden. Daar hebben wij nog met zijn allen wat in te leren. Skiffen mag je pas later, als je alle technieken beheerst van het skullen (3a). Dus eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van ons. Leuk om zo eens in de keuken te kijken bij een andere roeivereniging.

Na afloop waren we het er unaniem over eens dat een skull 8 een aanwinst zou zijn voor de club. Het was een wens van Cor, maar ook van Erik, vertelde Maaike. We hebben nog wat gebrainstormd over hoe we een sponsorcampagne op zouden kunnen zetten. Hiervoor zijn verschillende ideeën geopperd van bedrijfsroeien tot het vragen van een eigen bijdrage. Wellicht kunnen we dit omzetten in een campagne-avond!

Dank je wel Maaike dat je ons zo gastvrij hebt verwelkomd bij TOR een aanrader voor iedereen!

De volgende mogelijkheid om te gaan roeien bij TOR is de Moord Regatta wedstrijd op 1 oktober van 9.00-17.00 uur, een achtervolgingstijdrace 6.500 m voor senioren, veteranen en junioren A en een Klassement voor onervaren ploegen bestaande uit 1.000m en 500m.

Namens de Dames 6 en de Ambitiedames,
Debbie

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
2
coach de coach

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Coachclinic van 1 dag voor coaches met al enige ervaring. Coaches kunnen meelopen met de (beid...

APR
2
professionele coaching voor meer ervaren roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

roeiclinic door professionele coach voor meer ervaren roeiers. De clinic duurt circa 2,5 uur en b...

APR
2
Weerribben Wieden Toertocht

Roei-activiteiten | 06:30 - 20:00 | Steenwijk

De tocht De tocht is 33 km lang. De smalle vaarten en kleine bruggetjes vereisen stuurmanskunst...

APR
5
Algemene Ledenvergadering (ALV)

Overige activiteiten | 19:45 - 22:30 | Loods RV de Waal

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl