Column: Gezicht van Nijmegen

Geplaatst op 02-05-2021  -  Categorie: Publiek nieuws

romeins-masker

Hebben jullie dat nou ook, dat als je richting Duitsland (RV De Walers-ers denken graag groot) vaart, en je kijkt rechts van je naar het gezichtsmasker op de wal, je de indruk hebt dat het zich van je afwendt? Aangezien ik zelf de neiging heb dingen persoonlijk op te vatten, heb ik het idee dat het masker hier een bedoeling mee heeft, dat het wil zeggen dat ik nog heel veel aan mijn roeitechniek te verbeteren heb, een goede reminder. En het masker heeft gelijk.

Tegelijkertijd geniet ik ook wel van dit knappe stukje kunstenaarschap waar altijd veel volk op afkomt en je doet beseffen dat je in een prachtige stad met een Romeins verleden woont. Ook een goede reminder; dank je wel, Andreas Hetfeld.

Er waren ooit tijden dat we de oorspronkelijke gezichtshelm waar het kunstwerk op gebaseerd is, live konden aanschouwen, en die tijden komen heus wel weer. Tot die tijd zullen we het met foto's moeten doen. Maar sinds kort is daar een heel mooie mogelijkheid bijgekomen en dat is een podcast van maar liefst een uur lang over het masker. Mét plaatjes.

En natuurlijk hadden we ook al een filmpje van 'the making of' en het transport naar de huidige, al dan niet definitieve plek van de gezichtshelm beschikbaar.

Ondanks al mijn gebrekkige roeitechnieken probeer ik het masker altijd zo rustig mogelijk oprijdend en met een extra trotse houding te passeren. Ik raad jullie aan hetzelfde te doen.

Uit respect.

En wie weet dat we over enkele maanden als we dan weer richting Rotterdam varen, een ander kunstig bouwwerk (het boothuis) aan onze rechterkant zullen zien oprijzen en dat dat evenveel bezoekers als het masker zal trekken. Wat een fraai gezicht zal dat zijn!

Monique Schoutsen

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
21
Akkersloot Alkmaar Race (tijdrace)

Roei-activiteiten | Alkmaar

Tijdrace over 4000 meter voor ervaren en minder ervaren roeiers (naast glad ook C4en) Opgeven v...

APR
28
Mosterdtocht Doetinchem (toertocht)

Roei-activiteiten | 09:00 - 16:00 | ARV deAnk

Op zondag 28 april organiseert RV de Ank hun jaarlijkse Mosterdtocht. Men roeit van Doetinchem na...

MEI
1
Examens - ik ben klaar voor een examen

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Geeft je coach aan dat je klaar bent voor een roeivaardigheids- of stuur examen of heb je zo hard...

MEI
1
Skiffen 1a

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Roei je ongeveer een jaar in C-materiaal en wil je een stapje verder. Ook deze zomer willen we me...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl