Hart van Holland Roeimarathon 2019

Geplaatst op 23-04-2019  -  Categorie: Publiek nieuws

Zaterdag 20 april heeft RV de Waal met 4 boten (28 roeiers) deelgenomen aan De Hart van Holland; een uitdagende roeimarathon van 90 km dwars door het groene hart van Nederland. De tocht wordt gevaren in boten met twee (C2x+) of vier roeiers (C4x+) plus een stuurman- of vrouw. Waarbij je als ploeg mag kiezen om de hele tocht met dezelfde bemanning of in estafettevorm af te leggen.

‘s Ochtends om 4.45 uur vertrokken we vanaf Roeivereniging de Waal richting Roeivereniging Viking in Utrecht. Van hieruit, na het klaarmaken van alle boten en het aanbrengen van een flinke lading zonnebrand, met z’n allen vol goede moed gestart. Het was – mede dankzij het mooie weer – een schitterende tocht, die liep via Breukelen naar Uithoorn en daarna via Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude en Nieuwersluis weer terug naar Utrecht. Onderweg door prachtige landschappen geroeid; van kleine dorpjes en smalle sloten tot brede wateren en een woelige Amstel. Ook voor de stuur was het een flinke uitdaging met het oversteken van het Amsterdam-Rijnkanaal, de Weerdsluis in met 38 boten, allerlei kleine, smalle en lage bruggetjes in het centrum van Utrecht en niet te vergeten de enorme hoeveelheid pleziervaart op de Vecht.

De bedoeling was om met alle boten binnen de gestelde tijd de finish te bereiken (prestatietocht) en dat is zeker gelukt! Alle 4 de boten hebben de (wedstrijd)afstand binnen de 8 uur afgelegd. De snelste boot zelfs in 7 uur en 19 minuten, ruim op tijd voor de laatste lichting van de Weerdsluis. Een erg goede prestatie! Ook de organisatie was onder de indruk en heeft RV de Waal zelfs een taart aangeboden, omdat we als startende roeivereniging (amper 3 jaar geroeid) met 28 (!) roeiers deze marathon op zo’n overtuigende wijze hebben volbracht. Kortom, voor alle deelnemers een leuke, sportieve en zeer bevredigende roei-dag, met een uitslag waar we als roeivereniging trots op mogen zijn!

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
28
Mosterdtocht Doetinchem (toertocht)

Roei-activiteiten | 09:00 - 16:00 | ARV deAnk

Op zondag 28 april organiseert RV de Ank hun jaarlijkse Mosterdtocht. Men roeit van Doetinchem na...

MEI
1
Examens - ik ben klaar voor een examen

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Geeft je coach aan dat je klaar bent voor een roeivaardigheids- of stuur examen of heb je zo hard...

MEI
1
Skiffen 1a

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Roei je ongeveer een jaar in C-materiaal en wil je een stapje verder. Ook deze zomer willen we me...

MEI
1
Strippenkaartcoaching voor beginnende roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Als je beginnende roeier bent en zin hebt om zelf of met je ploeg in het voorjaar een volgende st...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl