Ik ga roeien en neem mee .... een plamuurmes!

Geplaatst op 24-06-2022  -  Categorie: Publiek nieuws

Al roeiend op de Spiegelwaal dacht Cor op een vroege zaterdagmorgen een visser te ontwaren op het vlot. Dichterbij gekomen bleek de voorovergebogen man geen visser maar Ariejan Bos te zijn die het vlot aan het schoonmaken was.

Ariejan roeit regelmatig in boten die niet in de Ondine liggen en start daarom vaker vanaf het vlot aan de wal. Zo had Ariejan gezien dat onkruid weelderig groeide op het vlot. In de jaren dat hij lid is van de vereniging, is het vlot nooit zo groen geweest. 

Tijd voor actie! Na het roeien is Ariejan op die bewuste zaterdag aan de slag gegaan om het hele vlot schoon te maken. Daarvoor had hij verschillende instrumenten meegenomen. Uiteindelijk bleek het plamuurmes het beste te werken. Na de start om 9:00 uur en een koffiepauze was de klus rond 14:00 uur geklaard. Een grote klus met een groot effect!

Veel verenigingen drijven op de vrijwillige inzet van leden. Dat geldt ook voor RV De Waal en door deze actie van Ariejan drijft ons vlot er in ieder geval weer netjes bij. Chapeau!

Desgevraagd vertelde Ariejan dat het schoonmaken net roeien is; het is inspannend, het maakt je hoofd leeg en het is een sociale bezigheid. Die ochtend heeft Ariejan veel leden gezien en gesproken. Volgende keer samen aan de slag?

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

NOV
27
Beatrix Winterrace

Roei-activiteiten | Eindhoven

Tijdrace over 6000 meter op het Eindhovens kanaal Voor ervaren en minder ervaren roeiers (C bot...

DEC
10
NKIR

Roei-activiteiten | Amsterdam

Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien ergometerwedstrijd over 2000 meter Opgeven via wed...

DEC
27
Midwinter Mixen

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Jij ook zo'n zin om na de kerst weer de boot in te duiken. Grijp je kans bij het midwintermixe...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl