KikaRoW rondje NL 2019

Geplaatst op 30-05-2019  -  Categorie: Publiek nieuws

Het 7e weekend, 25 en 26 mei:
Van Venlo naar Nijmegen en door naar ArnhemZaterdag startte The Vin met weer een gemengd gezelschap roeiers vanaf Jachthaven 't Leuken bij het plaatsje Well. De bemanning van de volgboot Tjerck Hiddes was vanwege hun grote reisafstand al vrijdagavond naar Venlo gekomen en is daar zeer gastvrij ontvangen door de eigenaresse van Landal Domein de Schatberg. Zaterdag mocht iedereen lekker vroeg uit de veren om op tijd te verzamelen bij het Leukermeer. Mede dankzij de enthousiaste medewerking van de mensen van jachthaven 't Leuken konden The Vin en de Tjerck Hiddes rond 9.45u gezamenlijk van start voor een mooie etappe over de Maas.
Net als alle etappes was ook deze vooraf uitgebreid gepland met doorkomsttijden en rustplaatsen. De roeiers haalden een mooie snelheid, maar hebben helaas wat tijd verloren doordat een paar duwbakken aan elkaar gekoppeld moesten worden waar The Vin op moest wachten. Die vertraging was over de hele dag gezien geen enkel probleem, maar de geplande ontvangsten op de route bij De Drie Provinciën en Phocas waren daardoor net iets minder groot dan gepland. De appeltaart en boterhammen smaakte er niet minder om.

Aan het eind van een pittige roeidag kwamen we, nadat The Vin de Waal langszij van de Tjerck Hiddes overgestoken was, aan bij de roeivereniging De Waal in Nijmegen. Daar werden we verrast met een lekker en gezellig diner én een prachtige cheque van eur 2100 van Phocas en De Waal samen. Daarna kon iedereen naar de overnachtingsadressen op misschien wel de mooiste locatie van Nijmegen waar enkele leden van De Waal de ploeg van slaapplaatsen en een heerlijk ontbijt heeft voorzien.

Op zondag ging The Vin op de trailer over de weg naar jachthaven De Bijland bij Tolkamer. Het was namelijk te gevaarlijk om tegen de sterke stroom van de Waal in te roeien. Ook bij De Bijland kregen we weer enthousiaste en belangeloze medewerking om The Vin te water te laten. Op het traject naar Arnhem volgden we de Rijn stroomafwaarts. Door flinke regen vorige week in Duitsland waren de waterstanden hoog en de stroming sterk. We waren dan ook erg blij met de extra inzet van Rijkswaterstaat die samen met de KNRM gezorgd heeft voor een veilige vaart naar Arnhem. Bij een wisselstop onderweg bij jachthaven de Loowaard, heeft een spontane inzamelactie direct 250 euro opgeleverd voor het goede doel.

Hoe dichter we bij de vereniging Jason in Arnhem kwamen hoe meer vaartuigen zich bij de vloot voegden. Met roeiboten, kano's, zeilschepen en motorboten met een Raadslid en de pers erop werd The Vin verwelkomd. En ook bij Jason werden we weer verrast met een cheque van 800 euro voor KiKaRoW.

Terugkijkend op dit weekend willen trajectcoördinatoren Jasper Boesveldt en Mark Verwijs hun bewondering en dankbaarheid uitspreken voor de geweldige inzet en gastvrijheid van alle vrijwilligers en bedrijven die hun bijdrage hebben geleverd aan dit traject.

Wil je een verslag van de laatste etappe zien? kijk dan hier het filmpje van De Gelderlander.nl.

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

NOV
27
Beatrix Winterrace

Roei-activiteiten | Eindhoven

Tijdrace over 6000 meter op het Eindhovens kanaal Voor ervaren en minder ervaren roeiers (C bot...

DEC
10
NKIR

Roei-activiteiten | Amsterdam

Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien ergometerwedstrijd over 2000 meter Opgeven via wed...

DEC
27
Midwinter Mixen

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Jij ook zo'n zin om na de kerst weer de boot in te duiken. Grijp je kans bij het midwintermixe...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl