Lingebokaal: twee keer blik voor RV de Waal

Geplaatst op 16-11-2022  -  Categorie: Publiek nieuws

lingebokaal

Zaterdagochtend in het vroege donker gingen de eerste RV de Waalroeiers op pad voor hun gevecht om de Lingebokaal. Het traject is een 6 km lange en prachtige tocht over de kronkelende Linge naar roeivereniging Leerdam. Bij het ochtendgloren ontdekten we hoe mooi RV Leerdam erbij lag in een voorzichtige herfstzon.

Rond 8:15 uur gingen de dames in een 4 op pad en de heren in de 8. Een kilometer of zes oproeien om daarna de weg terug in stuk hoger tempo aan te vangen. De dames en heren roeiers hebben alles gegeven terwijl de twee sturen ook af en toe om zich heen keken om de mooie Linge te bewonderen. Rond 10:00 uur kwamen de eerste boten over de finish en was er gezelligheid op het clubhuis en uiteraard koffie en taart. Daar kwamen wat later de andere roeiers aan want De Waal was goed vertegenwoordigd met een heren acht, een dames 4, mix 4, 2 dames twee en een skiff. Vrijwel elke boot heeft z'n tijd verbeterd en de mix 4 en de 2 noteerden de snelste tijd in hun categorie.

Lijkt een wedstrijd roeien jou nou ook leuk? Vraag gerust eens rond op de vereniging wat daarvoor nodig is en wat er allemaal bij komt kijken.

Karin

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

DEC
10
NKIR

Roei-activiteiten | Amsterdam

Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien ergometerwedstrijd over 2000 meter Opgeven via wed...

DEC
27
Midwinter Mixen

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Jij ook zo'n zin om na de kerst weer de boot in te duiken. Grijp je kans bij het midwintermixe...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl