Het nieuwe gouden duo Danique en Brechtje

Geplaatst op 26-05-2022  -  Categorie: Publiek nieuws

Danique Dinjes roeit 3 jaar bij Phocas en Brechtje Grotenhuijs 8 jaar bij Phocas en RV de Waal. Ze kennen elkaar van hun studie en zijn na de studie weer met elkaar in de boot gestapt.

Blik op de Spaarne lenterace. Proficiat meiden, jullie zijn zeker wel trots? 
Daar kwam een eenduidig antwoord op: 'Jazeker! We hebben er veel voor getraind'. Er waren niet zoveel inschrijvingen in het veld. Vóór de wedstrijd hoorden ze een paar jonge meiden, die langer waren dan zijzelf, zeggen: "Die kunnen we wel pakken!” En dat hadden ze beter niet kunnen zeggen: Danique  en Brechtje lieten de dames ver achter zich, met een verschil van een minuut. De eindtijd was 18.43 over 5 km met Strokecoach van 2.04 en 2.00 plat op 500 meter. Ze hadden wind mee, maar hielden hun tempo vol en hebben scherp gestuurd; een steady race. Het was spannend om 2 smalle bruggaten, met maar 1 meter aan weerszijden, recht in te sturen met daarna gelijk een scherpe bocht van 90 graden.

Wat is jullie ervaring?
Danique heeft 3 jaar bij Phocas wedstrijd geroeid (lichte dames). 1 jaar in de vier, 2 jaar in dubbel 2. Helaas heeft ze de laatste twee jaar niet zoveel wedstrijden geroeid vanwege Corona, wel veel getraind.
Brechtje roeit 8 jaar, bij Phocas heeft ze competitie geroeid, in de club 8 geroeid en in een vier gevaren. Bij RV de Waal dubbel 2 en skiff.

Hoe ziet jullie trainingsschema eruit?
3 keer per week trainen we in de boot
1 keer krachttraining
De rest individueel lopen, fietsen, cardio.

Wat is jullie volgende uitdaging?
Zwolsche Vecht Regatta zondag 19 juni 2022: een wedstrijd over 3 km op de Overijsselse Vecht. Verder de NSRF Nationale wedstrijd van 2 km. En na de zomer Cottwich en de Lingebokaal

Wat vind je van RV de Waal Danique?
'Er wordt flink getraind, daar houd ik wel van. We roeien in een lekkere boot. Het lijkt ons leuk als er meer mensen gaan wedstrijdroeien. De Spaarne lente race is een mooie race. Al win je niet, het is zeker leuk voor de ervaring. Dus meld je vooral aan voor volgend jaar.'

Zouden jullie willen coachen?
Jazeker, roeiers met wedstrijdambitie willen we graag verder brengen. Dus wie van een fanatiek schema houdt, 3 keer per week trainen, krachttraining en nog cardio erbij, is welkom bij ons. Je hoeft niet ervaren te zijn, maar wel fanatiek!

Daarnaast mag RV de Waal echt Coastal roeien gaan organiseren. Er worden veel wedstrijden georganiseerd voor het Coastal roeien en voor € 20 kun je al een boot huren. Een lidmaatschap kost slechts € 35 per jaar. Het is echt tof om zo hoog op boeg te zitten op de golven, aldus Danique.
Begin volgend jaar willen we graag op trainingskamp. Dus zoek je een leuke uitdaging voor volgend jaar, wil je wel naar het buitenland voor een trainingsweekend en houd je van lekker weer (Porto/Sevilla) meld je dan bij Brechtje en Danique.

Succes meiden en we zien snel weer een blik voorbijkomen!

spaarne-lenterace-uitsnede
Wil je meer weten over Spaarne lenterace: https://www.lenterace.nl/

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
20
Hart van Holland Marathon

Roei-activiteiten | URV Viking Uterecht

Je kunt door je hier in te schrijven aangeven dat je belangstelling hebt voor deze marathon. Je d...

APR
20
Oude Ijssel Race (tijdrace)

Roei-activiteiten | Doesburg / Doetichem

Een 11,5 km lange tijdrace voor ervaren roeiers op de Oude IJssel voor kleine ongestuurde nummers...

APR
20
Sponsordiner in Italiaanse sfeer

Overige activiteiten | 18:00 - 21:00 | Sociëteit RV de Waal

Het vorige sponsordiner was een groot succes, dus komt er op zaterdag 20 april een vervolg. Deze ...

APR
21
Akkersloot Alkmaar Race (tijdrace)

Roei-activiteiten | Alkmaar

Tijdrace over 4000 meter voor ervaren en minder ervaren roeiers (naast glad ook C4en) Opgeven v...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl