Roeihelden op bezoek

Geplaatst op 24-09-2020  -  Categorie: Publiek nieuws

Op 16 september jl. , na het al langer te hebben aangekondigd waren twee oud Olympisch Kampioenen bij RV De Waal op bezoek te weten. Jan Wienese, de enige Nederlander die Goud in de skiff won (1968 Mexico) en Diederik Simon, Goud in de Hollandacht (1996: Atlanta). Jan Wienese was in de jaren 1965 en 1966 daarvoor al 3de op de EK en 2de op heldde WK. In 1967 won hij de pre-olympische wedstrijden en versloeg hij 3-voudig Olympisch Kampioen Vjatsjeslav Ivanov. Diederik nam deel aan 5 Olympische Spelen van 1996/2012 en behaalde ook nog 2 zilveren medailles. Zijn 2de zilveren medaille haalde hij na Sidney 2000 in Athene 2004 in nu onze acht Vanillius Vlavius – zie foto (het petje hoorde bij de olympische outfit).

Ze kwamen om zich op de hoogte te stellen van de stand van zaken van onze Ondineloods. Zij willen dat hun ‘Arc van Noach’ snel door RV De Waal in gebruik kan worden genomen. Tot voor 2 jaar geleden lagen hun skiffs in deze loods aan de Amstel bij de Berlagebrug en die van andere roei coryfeeën (o.a. Frans Göbel) jarenlang gestald. Zij hebben ons rond april/mei 2020 met steunbrieven aan de gemeenteraad support gegeven in onze huisvestingsplannen met een tijdelijke vergunhelden-met-damesning voor de Ondineloods. Op de foto staan de rijzige Diererik en Jan met Katinka Terpstra en Maria Arens die net gingen trainen voor hun 1ste 5 km skiffwedstrijd op 20 september in Almelo.

NB: in de 124 jarige historie sinds de 1ste Olympische Spelen (1896)  t/m de laatste in 2016  in Rio zijn er slechts 19 roeiers ter wereld die ooit Goud in de Skiff wonnen.jan-wienissen-met-irene

Op bovenstaande foto: Jan Wienese wordt gefeliciteerd door prinses Irene.

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
2
coach de coach

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Coachclinic van 1 dag voor coaches met al enige ervaring. Coaches kunnen meelopen met de (beid...

APR
2
professionele coaching voor meer ervaren roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

roeiclinic door professionele coach voor meer ervaren roeiers. De clinic duurt circa 2,5 uur en b...

APR
2
Weerribben Wieden Toertocht

Roei-activiteiten | 06:30 - 20:00 | Steenwijk

De tocht De tocht is 33 km lang. De smalle vaarten en kleine bruggetjes vereisen stuurmanskunst...

APR
5
Algemene Ledenvergadering (ALV)

Overige activiteiten | 19:45 - 22:30 | Loods RV de Waal

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl