Succes voor RV de Waal bij Oude IJssel Race

Geplaatst op 26-04-2023  -  Categorie: Publiek nieuws

Op het affiche wordt de op 22 april gehouden Oude IJssel Race aangekondigd als een roeiwedstrijd ‘op het mooiste roeiwater van Nederland’. Ja ja, denk je dan, waarom moet dat weer zo schreeuwerig en in de overtreffende trap? Totdat je langs die rivier tussen Doesburg en Doetinchem meefietst met de deelnemers en moet toegeven: dit water is in schoonheid nauwelijks te overtreffen. Kronkelig, omgeven door wuivend riet, een enkele villa, een windmolen en een kasteel, pittoreske bruggetjes – bij één daarvan moet je als roeier zelfs even bukken – en ook nog breed genoeg om lekker te kunnen roeien.

2023oijr-3-u

Geen wonder dat ook dit jaar weer een behoorlijke delegatie van De Waal haar opwachting maakte. De lange afstand (de wedstrijd is 12 kilometer en de diehards roeien die afstand ook nog eerst op) bleek geen bezwaar voor drie vrouwendubbeltweetjes, een mannendubbel en een skiffeur om in te schrijven. Allemaal kleine nummers, want daartoe beperkt de Oude IJssel Race zich.
Het deelnemersveld bestaat sinds jaar en dag uit doorgewinterde veteranen (‘masters’, met een mooier woord) die gewend zijn om de vele lange kilometers te maken die nodig zijn om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De meeste deelnemende verenigingen komen uit Noord- en Oost-Nederland, met daarnaast een grote delegatie van Rijnland uit Voorschoten. Ook enkele ploegen uit Duitsland deden mee.
Voor De Waal was het een zeer succesvolle editie. Tweemaal kregen roeiers in de zwart-rode pakjes een blik omgehangen. Ons ‘gouden duo’ Carin en Annemarie won – niet voor het eerst - het E-veld (55-60 jaar). Op de onverwoestbare skiffeur Frans van der Steen na hadden ze ook nog de snelste dagtijd na leeftijdcorrectie. De indrukwekkende jonge masters Eef Lamers en Erik Dekker verpulverden het A-veld (27-35 jaar) in de dubbeltwee.
Maar ook de andere deelnemers kijken terug op een mooie en indrukwekkende prestatie. Sietse Agelink en Karin Groenesteijn legden heel verdienstelijk beslag op de 4e plaats in het A-C veld (27-43 jaar). Maria Arens en Ingrid Lochmann van Bennekom roeiden een stabiele race in het G-veld (65-70) en Jeroen Maassen skiffte een mooie wedstrijd in diezelfde categorie. Ook Oud-De Waal-lid Heleen de Jong – nu lid van De Hertog uit Den Bosch - deed weer mee in de skiff.
De organiserende WSV De Ank uit Doetinchem had het ook nu weer prima voor elkaar. De sfeer was gemoedelijk en ondanks de ingewikkelde logistiek klopte het tijdschema vrij aardig. De wedstrijdleiding en vrijwilligers van dienst waren uiterst vriendelijk en na afloop wachtte de deelnemers een enorme tafel vol taarten en voor de liefhebbers een barbecue.
De Oude IJssel Race is kortom een prachtige wedstrijd op misschien wel het mooiste roeiwater van Nederland. Dat zouden meer De Waal-roeiers moeten ervaren. Wel even heel goed voorbereiden natuurlijk, want die 12 km is geen kattenpis. Chapeau voor alle deelnemers!

Marjet Derks

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

FEB
28
Thank the coach ''event'' 2024

Overige activiteiten | 20:00 | Sociëteit RV de Waal

Een gezellige, informele & ludieke avond voor alle (aspirant) coaches van RV de Waal, om iedereen...

MRT
1
Examens - ik ben klaar voor een examen

Roei-activiteiten

Geeft je coach aan dat je klaar bent voor een roeivaardigheids- of stuur examen of heb je zo hard...

MRT
1
Strippenkaartcoaching voor beginnende roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Als je beginnende roeier bent en zin hebt om zelf of met je ploeg in het voorjaar een volgende st...

MRT
6
Vind een ploeg / vind roeier voor je ploeg bijeenkomst

Roei-activiteiten | 20:00 - 21:30 | Sociëteit RV de Waal

Is je ploeg uit elkaar gevallen en/of lopen de ambities uiteen of wat dan ook; ben je op zoek naa...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl