Terugblik op de Roeimanifestatie

Geplaatst op 13-11-2019  -  Categorie: Publiek nieuws

Voor al onze leden die verhinderd waren en aspiranten op de wachtlijst een terugblik op de geanimeerde en vrolijke bijeenkomst in de Stevenskerk op 28 oktober, met het thema ‘Roeien Levenslang Topfit’.

Door de berichtgeving in lokale media, televisie (uurjournaals) en radio van Omroep Gelderland (een heel uur maar liefst) en DN7 stond er voor de opening om half acht een rij wachtende voor de hoofdingang. Met de vrijwilligers waren er door de avond heen ongeveer 300 aanwezigen waaronder de Nijmeegse wethouder sport Bert Velthuis en 4 raadsleden.

De lokale roeiverenigingen Phocas en De Drie Provinciën en ook de sloeproeiers van de Batavier waren present en trokken veel aandacht. Roeien als breedtesport kwam met behulp van de KNRB coastalroeien aan bod. De gezondheidsaspecten werden uitgelegd door de inspanningsfysioloog van de KNRB Koen Levels. Bezoekers konden zelf aan de slag op de ergometers met wedstrijdscherm, of zich informeren bij de informatiedesks of via de vele filmpjes en ander beeldmateriaal.

De kapel diende als interviewcafé met oud journalist Rob Jaspers als gespreksleider en was overvol.

Mede oprichter van RV De Waal Nico Rienks, succesvol oud-toproeier, en onze wereldrecordhoudster indoor Marijke van den Berg werden geïnterviewd door verslaggever Joris Kreugel van radio 5 en de NPO in Hilversum. 

De sponsorcommissie, bestaande uit Harry Laurent en Paul Dirven, lanceerde 'Sponsorkliks'. Daarmee krijgt RV De Waal vanzelf een bijdrage uit het aankoopbedrag!

Een spontane actie kwam van Wim Cozijn van De Drie Provinciën (DPP) die het beeld van de man met de hamer aan voorzitter Cor Scheffers kwam overhandigen en deze beschikbaar stelde als een jaarlijks toe te kennen prijs aan een roeivereniging in onze regio met het meest aansprekende initiatief.

De manifestatie heeft bijgedragen aan de bekendheid van RV De Waal en dat was ook het doel voor dit event.

Wij zijn het stichtingsbestuur en directie van de Stevenskerk zeer erkentelijk voor de bijzondere gastvrijheid. En wat een geweldige ‘bunch of rowers’ zijn onze vrijwilligers. Dank aan allen!

Cor Scheffers - voorzitter

Fotoboek roeimanifestatiedsc1816 2

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
2
coach de coach

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Coachclinic van 1 dag voor coaches met al enige ervaring. Coaches kunnen meelopen met de (beid...

APR
2
professionele coaching voor meer ervaren roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

roeiclinic door professionele coach voor meer ervaren roeiers. De clinic duurt circa 2,5 uur en b...

APR
2
Weerribben Wieden Toertocht

Roei-activiteiten | 06:30 - 20:00 | Steenwijk

De tocht De tocht is 33 km lang. De smalle vaarten en kleine bruggetjes vereisen stuurmanskunst...

APR
5
Algemene Ledenvergadering (ALV)

Overige activiteiten | 19:45 - 22:30 | Loods RV de Waal

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl