Terugblik op de Roeimanifestatie

Geplaatst op 13-11-2019  -  Categorie: Publiek nieuws

Voor al onze leden die verhinderd waren en aspiranten op de wachtlijst een terugblik op de geanimeerde en vrolijke bijeenkomst in de Stevenskerk op 28 oktober, met het thema ‘Roeien Levenslang Topfit’.

Door de berichtgeving in lokale media, televisie (uurjournaals) en radio van Omroep Gelderland (een heel uur maar liefst) en DN7 stond er voor de opening om half acht een rij wachtende voor de hoofdingang. Met de vrijwilligers waren er door de avond heen ongeveer 300 aanwezigen waaronder de Nijmeegse wethouder sport Bert Velthuis en 4 raadsleden.

De lokale roeiverenigingen Phocas en De Drie Provinciën en ook de sloeproeiers van de Batavier waren present en trokken veel aandacht. Roeien als breedtesport kwam met behulp van de KNRB coastalroeien aan bod. De gezondheidsaspecten werden uitgelegd door de inspanningsfysioloog van de KNRB Koen Levels. Bezoekers konden zelf aan de slag op de ergometers met wedstrijdscherm, of zich informeren bij de informatiedesks of via de vele filmpjes en ander beeldmateriaal.

De kapel diende als interviewcafé met oud journalist Rob Jaspers als gespreksleider en was overvol.

Mede oprichter van RV De Waal Nico Rienks, succesvol oud-toproeier, en onze wereldrecordhoudster indoor Marijke van den Berg werden geïnterviewd door verslaggever Joris Kreugel van radio 5 en de NPO in Hilversum. 

De sponsorcommissie, bestaande uit Harry Laurent en Paul Dirven, lanceerde 'Sponsorkliks'. Daarmee krijgt RV De Waal vanzelf een bijdrage uit het aankoopbedrag!

Een spontane actie kwam van Wim Cozijn van De Drie Provinciën (DPP) die het beeld van de man met de hamer aan voorzitter Cor Scheffers kwam overhandigen en deze beschikbaar stelde als een jaarlijks toe te kennen prijs aan een roeivereniging in onze regio met het meest aansprekende initiatief.

De manifestatie heeft bijgedragen aan de bekendheid van RV De Waal en dat was ook het doel voor dit event.

Wij zijn het stichtingsbestuur en directie van de Stevenskerk zeer erkentelijk voor de bijzondere gastvrijheid. En wat een geweldige ‘bunch of rowers’ zijn onze vrijwilligers. Dank aan allen!

Cor Scheffers - voorzitter

Fotoboek roeimanifestatiedsc1816 2

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

OKT
8
Instructieavond Sturen2

Roei-activiteiten | 19:30 - 21:00 | Clubhuis

Deze instructieavond is bedoeld voor mensen die Sturen 2 willen gaan halen. Op deze avond wordt u...

OKT
31
Buitenklusmiddag

Klussen en vlootonderhoud | 12:00 - 15:00

Deze middag gaan we onder andere onkruid wieden en snoeien, zodat het terrein rond het clubgebouw...

NOV
29
Snertstrijd

Roei-activiteiten | RV de Waal

De officieuze clubkampioenschappen van RV de Waal worden ook dit jaar weer gehouden. Op 29 novemb...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl