Toekomstige huisvesting

Geplaatst op 10-06-2021  -  Categorie: Huisvesting

De toekomstige huisvestingsplannen zoals behandeld op de bijzondere Algemene Ledenvergadering van 26 april jl. zijn op 25 mei jl. goedgekeurd door het College van Burgemeester en Wethouders. Daarmee is eigenlijk onmiddellijk een aanvang gemaakt met de realisatie door de Ondine te verplaatsen. Dit mede door de tomeloze inzet van de commissie Huisvesting.

De fasering van het huisvestingsplan gaat enkele jaren duren. Met regelmaat worden de leden op de hoogte gehouden. Voor nu een ruwe planmatige uitleg:

  • De Ondine is een tijdelijke oplossing voor de opslag van de zware boten. De 1ste jaren blijft de rest van de boten nog opgeslagen in de twee bedrijfsloodsen totdat deze door de projectontwikkelaar mogelijk in de loop van het jaar 2023 gesloopt gaan worden. Na de sloop zal daar woningbouw plaatsvinden en zullen de boten op het eigen terrein (tijdelijk) worden opgeslagen.
  • Het centrale gebouw en bijna de helft van het huidige terrein liggend aan de oostzijde tot de spoordijk wordt aangekocht. Het gebouw gaat gerenoveerd worden met goed ingerichte kleedkamers en douches. Het krachthonk blijft bestaan. Dat geldt ook grotendeels voor het huidige terras.
  • Tussen het centrale gebouw en de spoordijk komen parkeerplaatsen en het voornemen is op het zuidelijk deel (richting Koken aan de Waal) een demontabele werkplaats in te richten.
  • Het ligt in de bedoeling dat de Ondine op termijn wordt vervangen door een nieuwe loods waar alle boten worden opgeslagen.

Graag verwijs ik voor de uitleg van het besluit van het College van B&W Nijmegen naar de gemeentelijke website en de publicaties in de Gelderlander en RN7.

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
2
coach de coach

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Coachclinic van 1 dag voor coaches met al enige ervaring. Coaches kunnen meelopen met de (beid...

APR
2
professionele coaching voor meer ervaren roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

roeiclinic door professionele coach voor meer ervaren roeiers. De clinic duurt circa 2,5 uur en b...

APR
2
Weerribben Wieden Toertocht

Roei-activiteiten | 06:30 - 20:00 | Steenwijk

De tocht De tocht is 33 km lang. De smalle vaarten en kleine bruggetjes vereisen stuurmanskunst...

APR
5
Algemene Ledenvergadering (ALV)

Overige activiteiten | 19:45 - 22:30 | Loods RV de Waal

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl