Toertocht Dordrecht

Geplaatst op 20-10-2020  -  Categorie: Publiek nieuws

Yes, toch nog een toertocht

Al een keer verplaatst, bar slechte weersvoorspelling maar achteraf gezien toch nog net op tijd gepland. Zondagmorgen 11 oktober meldden 8 verenigingsleden met proviand zich in alle vroegte. Tassen achterin, mondkapjes op en navigatie op bestemming KDR& ZV te Dordrecht. Jaja! de Koninklijke Dordrechtse Roei- en ZeilVereniging – opgericht in 1851 met een rijk verleden- midden in de Biesbosch. Jullie snappen.. we waren opgetogen!
Met nieuwsgierigheid verkenden we het botenhuis. Wat een pracht en praal. De meeste boten in de clubkleuren rood & wit. En nota bene drie afmeer-vlotten voorzien van allerlei handigheidjes. Onze verenigingsaanspreekpunt Bep leidde ons enthousiast naar de “ Moldiep” en de “ ThureDrecht”; twee prachtige Wherry’s uit 1923 en 1920. Twee dames op leeftijd dus! Een Wherry is een wat bredere houten boot waarin twee mensen roeien en twee mensen plaatsnemen op een bankje met kussen in de rug. De een stuurt, de ander lees kaart (of kijkt lekker om zich heen).
Na overleg met Bep kozen we voor de route vanaf het Wantij via de Mariasloot naar de Stay Okay (voor de koffie met -speciaal voor Ruth- een beverkoek). Daarna vervolgden we onze route naar de Kikvorskil op zoek naar de zee-arend. Vogels te over, maar geen zee-arend gezien. Wel zijn nest op een mysterieus luguber eiland met allemaal verzilte oude kale bomen. Nadat de schotbalken op de Zoetemanskil ons eraan herinnerden dat we niet verder konden, keerden we om. Toen begon het echte werk!
Links donkere wolken, rechts donkere wolken. Maar tja een echte RV de Waal-er laat zich niet in uit de vaart slaan. Dus jassen aan, petten op, riemen aan en ‘ push’ …… volle snelheid huiswaarts; wel kletsnat. Nog een gemoedelijke pitstop in een vogelhut waar we nog wat gedanst hebben om op te warmen en zo rond de klok van half vier meerden we meer aan. Nog even de boten gepoetst en netjes terug in de loods gelegd. Voldaan van het prachtige uitzicht, de natuur en de 25 km roeien, keerden we huiswaarts.
Ook zin? Kijk op www.kdrzv.nl. Juli 2021 organiseren ze in ieder geval een open toertocht.


Dennis, Ruth, Tessy, Astrid, Ricky, Diana, Marja en Marleen

dordt2

dordt3

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

DEC
10
NKIR

Roei-activiteiten | Amsterdam

Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien ergometerwedstrijd over 2000 meter Opgeven via wed...

DEC
27
Midwinter Mixen

Roei-activiteiten | Spiegelwaal

Jij ook zo'n zin om na de kerst weer de boot in te duiken. Grijp je kans bij het midwintermixe...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl