Vlot weer aardig vrij. Voor morgen als de omstandigheden het toelaten zijn er ook al vrijwilligers

Geplaatst op 19-02-2021  -  Categorie: Publiek nieuws

Van de voorzitter

Dames en heren lotgenoten, liefhebbers van de roeisport:

Weer roeien op de Spiegelwaal dankzij onze vlothelden:

Na de onverwachte wintersport t/m afgelopen zondag 14 februari krijgen wij dit weekend lenteachtig weer. Verwacht wordt dat de hoge waterstand zodanig is teruggelopen dat ook de vlotten weer bereikbaar zijn. Dan hebben onze vlothelden hopelijk hun werkzaamheden van de afgelopen weken soms onder barre weersomstandigheden afgerond. Dat terwijl de meeste van onze leden geen besef hadden wat deze clubhelden hebben moeten verzetten soms met ter plekke uitgevonden inventieve oplossingen. Zie bijv. de foto's en het bericht van Theo dat hij spontaan een stalen schuiver heeft gemaakt. Ik hoop zeer dat met de door hen geplande werkzaamheden op zaterdagmorgen 20 februari a.s. de klus zodanig geklaard is dat wij weer gebruik kunnen maken van de vlotten om de watertoelating van onze boten weer als vanouds te kunnen gebruiken. Graag breng ik met jullie onze dankbare ode aan deze vlothelden ter kennis. Wat een buitengewone inzet waar zoals ik het soms waarnam ondanks de bittere omstandigheden het plezier dit voor ons allemaal te doen vanaf straalde. Zie bijv. het onderstaande bericht.

Bericht op commissie app vlotperikelen van Theo Vlijmen: Onderwerp: Vlot weer aardig vrij. Voor morgen als de omstandigheden het toelaten zijn er ook al vrijwilligers 💪
Vandaag 18 februari 2021: een stalen sneeuw / blubber schuiver gemaakt.
Breng hem zaterdag mee!

Weer kunnen roeien heeft voorlopig nog de oude 'lock down' beperkingen. Dus dat is skiffen en tweepersonen uit hetzelfde gezin gezamenlijk in een boot kunnen de roeidraad dan weer oppakken. De 4 Edonskiffs met drijvers zijn nog tot eind maart beschikbaar, er zijn 2 volanskiffs, 3 C3-en, 2 gladde skiffs met drijvers en verder de overige skiffs volgens het botenboek. Kijk goed naar je bevoegdheden en stem af met je begeleiders of vraag advies. Ga met meerdere personen gelijktijdig skiffen en neem daarbij de veiligheidsrichtlijnen in acht. Zorg al roeiend dat de kant vlug bereikbaar is. Kijk verder alert mee op de ledensite over de ontwikkelingen want dat er snel veranderingen gaan komen is een dringende wens die hopelijk in vervulling gaat. Ik zie jullie allen graag spoedig weer roeien op de Spiegelwaal. Ikzelf ga de schade inhalen.

NB: het bestuur onderzoekt de mogelijkheid om met 2 personen, niet samenwonend, te mogen roeien in een C3 en C4 waarbij in de C4 een 3de persoon optreedt als coach/stuur. Het tillen is dan een probleem maar als twee boten gelijktijdig naar het vlot gaan kunnen die elkaar hebben bij het tillen. Helmaal mooi is dat die boten bij terugkomst door nadere ploegen worden overgenomen. Daar komt nog een bericht over!

Met ferme haal,

Cor Scheffers - voorzitter

winters3winters2

winters

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

OKT
23
Flexroeien

Roei-activiteiten | 13:00 - 15:00 | Spiegelwaal - RV de Waal

Iedereen kan zich via de agenda inschrijven voor flexroeien. Een leuke manier om elkaar te leren ...

OKT
27
Outdoor training

Overige activiteiten | 20:00 - 21:00 | deel 1 / 23 | RV de Waal

RV de Waal outdoor-training winter 2021/2022 Vorig jaar zijn we begonnen met een experiment voo...

OKT
30
Officiële ingebruikname Ondine

Overige activiteiten | 12:00 - 13:30 | Vlot

Feestelijk ingebruikname van de Ondine met lintjesmoment, koffie/thee.

NOV
3
Outdoor training

Overige activiteiten | 20:00 - 21:00 | deel 2 / 23 | RV de Waal

RV de Waal outdoor-training winter 2021/2022 Vorig jaar zijn we begonnen met een experiment voo...

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl