En hoe kwam jij bij RV de Waal?

Geplaatst op 29-01-2022  -  Categorie: Publiek nieuws

haal

Interview met René, lid bij RV de Waal sinds september 2017

Hoe ben je begonnen met roeien of in aanraking gekomen met de RV de Waal?

Ik was altijd al een fervent watersporter en heb in m’n leven veel gezeild en gewindsurft. En eigenlijk had ik ook altijd wel willen roeien, maar dat was er nooit echt van gekomen. Totdat ik een flinke knieblessure kreeg en ik niet meer kon windsurfen. Toen kwam het roeien weer in beeld.

Ik had in de Zondagskrant gelezen dat er in Nijmegen een roeivereniging was opgericht en bezocht de open dag, alwaar ik onder andere een rondje mocht proefroeien. Ik heb me meteen opgegeven voor de beginnerscursus en kon (ondanks dat er een wachtlijst was) enkele maanden daarna al beginnen, samen met nog zo’n 30 anderen.

Intensief en leerzaam. Ik had maar liefst 3 coaches: Frans, Rob en Paul. Die wisselden elkaar elke week af, waardoor je steeds weer andere aanwijzingen kreeg: iedereen heeft zo z’n eigen stokpaardjes, wat heel prettig was.

Bij welk team zit je nu?

Nog steeds bij het clubje waar we ooit mee begonnen: de Vroege vogels en dat bevalt nog steeds prima. We roeien elke zaterdagochtend; in de zomer skiffen we daarnaast ook nog op woensdag. Van tevoren had ik gedacht dat ik vooral heel veel zou gaan skiffen, maar het roeien in een team bevalt me eigenlijk beter dan ik gedacht had. Het is gezelliger en je oefent enorm op gezamenlijk ritme en gelijkheid. We worden daardoor langzamerhand steeds sneller, maar zijn nog nooit omgegaan, haha.

Wat zijn je ambities?

Mijn ambities zijn het behalen van sturen 2 en skiffen 2a. Vaker glad roeien zou ook wel prettig zijn; nu roeien we vaak in de Nero of Noviomagus. Verder zou ik, als corona dat toelaat, weer vaker aan toertochten mee willen doen. De skiffclinic die ik pas gevolgd heb smaakte ook naar meer. Meedoen aan wedstrijden doe ik liever niet, dat zou een te zware belasting voor mijn knieën betekenen en laat ik liever aan mijn zoon over.

Je zoon?

Ja, mijn zoon roeit inmiddels ook en mijn vrouw trouwens ook. Mijn zoon zelfs al een jaar of vier, mijn vrouw is in september begonnen. Beiden zijn zeer enthousiast en af en toe krijg ik zelfs ‘roeiles’ van mijn zoon. Maar ja, die roeit inmiddels drie keer per week, dus die schiet vooruit. Hij is pas tweede geworden bij een regionale wedstrijd in Tilburg.

Wat vind je van de club?

Ik vind het prettig dat de club (nog) niet zo groot is, zodat iedereen elkaar kent. Er heerst een goede sfeer en met name de jeugd wordt heel goed begeleid.

En je dochter, komt die ook bij de club?

Die zit met groot plezier op paardrijden; daar heeft ze haar handen vooralsnog meer dan vol aan.

_____________________________________________________________

Lees ook het interview met Dien (deel 1 van deze reeks)

 

 

Inloggen


Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Activiteiten

APR
2
coach de coach

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

Coachclinic van 1 dag voor coaches met al enige ervaring. Coaches kunnen meelopen met de (beid...

APR
2
professionele coaching voor meer ervaren roeiers

Roei-activiteiten | Spiegelwaal - RV de Waal

roeiclinic door professionele coach voor meer ervaren roeiers. De clinic duurt circa 2,5 uur en b...

APR
2
Weerribben Wieden Toertocht

Roei-activiteiten | 06:30 - 20:00 | Steenwijk

De tocht De tocht is 33 km lang. De smalle vaarten en kleine bruggetjes vereisen stuurmanskunst...

APR
5
Algemene Ledenvergadering (ALV)

Overige activiteiten | 19:45 - 22:30 | Loods RV de Waal

Roeikleding

thumb3-rv-de-waal3

Officiële wedstrijdkleding van R.V. de Waal kan besteld worden via onderstaande link:

roeigoed.nl